טלי לבינגר אייזן
על קורונה ועסקים
עודכן: 25 במאי 2020
יכול להיות שישנה פה הזדמנות עסקית?
בימים אלה שנגיף הקורונה מרים ראש, אין ספק כי עסקים קטנים ובינוניים משלמים מחיר כבד. חלק מלקוחותיי נמצאים בבידוד ואינם יכולים להעניק את שירותיהם או להגיע לחנות/ למשרד, אחרים נאלצים להתמודד עם שינויים בתוכניות.
אז בין אם העסק שלכם, כמו רוב העסקים, סובל מפגיעה בפעילות העסקית או דווקא לגידול מפתיע, יש לכם הזדמנות. ישנו דבר אחד שמשותף לכל בעלי העסקים הקטנים והבינוניים והוא שהם תמיד לא מספיקים לבצע את כל המשימות של העסק, דווקא תקופת המעבר הזו ,התקופה שבין לבין, יכולה לתת לכם יתרון עסקי. בתקופה זו ניתן לפנות זמן ואנרגיה ממחשבות טורדניות לעשיה פוריה ולטיפול בתשתיות של העסק.
אז הינה כמה טיפים שיאפשרו לכם לעשות מהלימון לימונדה ולנצל את פרק הזמן הזה שבין לבין, להתקדמות שתעניק רוח גבית לעסק שלכם ביום שאחרי נגיף הקורונה (כן זה יקרה ולעניות לדעתי יותר מהר ממה שנדמה לנו):
1. לשמר את הקשר עם הלקוחות ללא צורך במפגש פנים מול פנים- גם אם החלטתם לא לקים מפגשים פרונטליים, או שאינכם יכולים לעשות זאת בשל בידוד, נצלו את הטכנולוגיה לשמירה על קשר ולפגישות עבודה מרחוק (שיחות וידאו, סקייפ, זום וכד'). זה מאפשר לעסקים רבים לשמור על שיגרה בריאה ובנוסף, להרגיל את הלקוחות לאופציה של פגישה מרחוק גם בחזרה לשיגרה. פגישה אינטרנטית היא לרוב הרבה יותר "חסכנית" ללא בזבוזי זמן מיותרים בפקקים ובמציאת חניה.
2. מיקוד באתר האינטרנט שלכם- זה זמן נהדר לשווק את המוצרים שלכם בחנות האונליין של העסק ולקדם אותם ביתר שאת, הקהל שלכם נמצא כעת הרבה יותר זמן מול המסך העסק שלכם נותן שירות ולא מוכר מוצרים, מומלץ להתמקד בעדכון התכנים באתר (אודות, תמונות, עיצוב גרפי, פתיחת קטגוריות חדשות, מאמרים מקצועיים שעוזרים בקידום אורגני ועוד).
3. פטריוטיות! כן זה בדיוק הזמן לכך- העסק שלכם מיצר בארץ? משתמש בחומרי גלם מקומיים? העסק רוכש שירותים ומוצרים מספקים מקומיים ולמעשה מפרנס מעגלים רחבים של משפחות ישראליות? כן זה בדיוק הזמן להדגיש את היתרון היחסי הזה. יש פה הזדמנות עסקית אמיתית, לעודד את הלקוחות לרכוש כחול לבן ולפרגן לתוצרת מקומי.
4. "הכינותי מראש"- הכנת מאגר פוסטים גדול לדפי הפייסבוק והאינסטגרם של העסק- ניתן לתכנן פוסטים מעניינים קדימה, למלא את "הצנרת" ולהגיע סוף סוף לנושאים ולתמונות שהמתינו בצד והייתם רוצים לחלוק עם העוקבים שלכם. בעזרת אפליקציות שונות ניתן ליצר מאגר פוסטים מתוזמנים ותכנון לשבועות הבאים.
5. הקשבה לעובדים של העסק והזמנתם לשיחות אישיות "אחד על אחד": העובדים שלנו הם הנכס החשוב ביותר בעסק, מומלץ להזמין עובדים לשיחה אישית ולהקשיב להם, לשאול שאלות מקצועיות בתחומי העיסוק של כל עובד ולפנות זמן לשיחה קצת אחרת ופחות שיגרתית. מאמינה ששיחה כזאת תעניק לכם מידע חדש ואולי גם רעיונות לשיפור ולפרויקטים חדשים...וכן לא פחות חשוב לדבר על המצב ולפוגג חרדות וגם לשתף בחששות שלכם.
6. כתיבת בלוג שתמיד חלמתם עליו, הכנת סרטוני וידאו שיווקיים או תכנית פודקאסט אישית- מדובר בפרויקטים עתירי תוכן ומרובי מידע שלרוב קשה מאוד לשלב בחיים השוטפים של העסק. גם אם אתם נעזרים בחברות חיצוניות שמתמחות בפורמטים הללו ,עדיין מדובר בפרויקטים תובעניים ובשעות השקעה מרובות. דווקא עכשיו, אתם יכולים להפליג עם פרויקטים חשובים שכאלה ולקדם אותם, הזדמנות עסקית בעת משבר כבר אמרנו?
7. תכנון שיתופי פעולה חדשים בין מספר עסקים ומותגים- אני מאמינה גדולה בשיתופי פעולה עסקיים, בעסקים יש כוח לקהילה/ לקבוצת עסקים משלימים. נצלו את הזמן לחשוב ולתכנן שיתופי פעולה שיקדמו את העסק שלכם. נצלו את הזמן לפגוש בעלי עסקים אחרים שבדרך כלל אינם פנויים. בתקופות משבריות הכח של חיבורים עסקיים גדול אף יותר מתקופות שגרתיות, פנו זמן לייזום שיתופי פעולה ולחדשנות..
וגם אם תצליחו ליישם רק דבר אחד או שניים מהרשימה הארוכה הזאת, מבטיחה לכם שתרגישו הרבה יותר טוב, תחזירו ולו במעט את תחושת השליטה על העסק שלכם ותגיעו הרבה יותר מוכנים ליום שאחרי ...
טלי לבינגר אייזן- יועצת עסקית אסטרטגית מלווה עסקים מזה 15 שנים, בעלת הפודקאסט "עסקים מדברים"- מאחורי הקלעים של עסקים מצליחים.
